BilimGenelMakalelerTeknoloji

Bilişim Bilimi Nedir?

Google News Abone Ol

Bilişim Bilimi

Bilişim, bilişim bilimi ya da bilgisayar bilimi olarak bilinen bilgi ve hesaplamaya dayalı olan ve bunları yaparken bilgisayar kullanan, bunları bilgisayara yaptıracak yazılımlar yazan ve bunun gibi pratik teknikleri araştırarak geliştiren bilim dalı olduğundan bahsedebiliriz.

Bilgisayar bilişimi ile uğraşan ve bu disipline sahip kişi, sonunun çözümüne en yakın şekilde ulaşacak algoritmik süreci tasarlayan tasarımcıdır. Algoritmik süreçler inşa ederek sorunlara çözümler getirir.

Algoritmik süreçleri aynı zamanda bilgisayar bilimini ile birleştirmesi gerektiğinden dolayı iyi bir matematikçi olması da gerekmektedir.

Teknoloji ve Bilişim

Bilişim, teknoloji ve bilginin birlikte kullanılması ile ortaya çıkan bir yapıdır. Eş anlamda informatik olarak da diyebiliriz. İnformatik, oldukça yaygın kullanılmaktadır. Biyoinformatik özellikle çağımızda oldukça tercih edilmektedir. Çünkü günler alacak kadar uzun işlerimizi çok kısa sürede bitirmemize olanak sağlar. İçinde yaşadığımız dünyada da zamanın ne kadar önemli olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, informatiğin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz.

SerdarCR

Genetik ve biyomühendislik lisans mezunuyum. Aldığım eğitim fizik, kimya, biyoloji ve matematik ağırlıklıydı. Mühendislik fakültesi mezunu olduğundan dolayı analitik ve sonuç odaklı düşünce yapısına sahibim. Aldığım eğitim moleküler biyoloji, biyoteknoloji, mikrobiyoloji, genel ve organik kimya, tıbbi genetik ve mühendislik derslerini içermekteydi. Bu derslerde edindiğim teorik bilgileri yine bu derslerin laboratuvarlarında pekiştirme şansım oldu.Lisans hayatım boyunca birçok etkinlikte görev aldım. Bu etkinliklerden birinde konuşmacı olup PCR ve gelişim sürecini sundum. Başka bir etkinlikte ise bilgisayar alanındaki bilgilerim dahilinde teknik koordinatör ve tasarımcı olarak görev yaptım. Görev aldığım etkinlikler haricinde ikna kabiliyetine sahip olup Türkçe'yi iyi kullandığımı düşünmekteyim.Öğrenim hayatım devam ederken internette de çalışmalarım oldu. Bilim ve Tekno'nun kuruculuğunu yapıp yönetim görevini üstlenmekteyim. Ayrıca yine Bilim ve Tekno'da metin yazarlığı yaparak bu girişimi topluma yararlı olacak şekilde devam ettiriyorum. Yaklaşık 50 kişilik değerli ekibime liderlik yapmaktayım. Bunun yanı sıra ise özel bir firmada genetik mühendisi olarak satış departmanında çalışmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı