BilimBitkilerCanlılarGenelMakaleler

Ölümsüzlüğün Bitkisi: Aloe Vera

Google News Abone Ol

Mısırlıların ölümsüzlüğün bitkisi, Kızılderililer’in cennetin asası dedikleri Aloe Vera çok faydalı bir bitkidir. Evde yetiştirme imkanı olan bu bitki sıyrık, kesik, yanık gibi lokal tedavilerde oldukça faydalıdır. Ayrıca vücudumuza aldığımızda iç organların tedavisinde de oldukça etkili olmaktadır.

1. Aloe Vera antibakteriyel, antiviral ve antifungal etkilere sahiptir. Yani bakterileri, virüsleri ve mantarları önlemek konusunda oldukça faydalıdır. Fakat bu bitki her gün tüketilmeye uygun değildir.

2. Yapraklarının içinde bulunan jelimsi madde %99’u sudan oluşmaktadır ve bu madde 5000 yıldır insanlar tarafından tıbbi amaçla kullanılmaktadır. Bu maddenin içinde A, C, E vitaminleri, folik asit, kolin, B1, B2, B3, B6, B12 vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, çinko, krom, selenyum, sodyum, demir ve potasyum barındırmaktadır.

3. Aminoasit ve yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir. Aloe Vera’da yaklaşık 18-20 tane aminoasit bulunmaktadır. Ayrıca bu bitki, önemli yağ asitleri olan üç farklı bitki sterolü içermektedir ve bunlar kandaki yağ oranının azalmasında, alerjilerin ve mide yanmasının tedavisinde oldukça etkilidir.

4. Aloe Vera vücut üzerinde dengeleyici bir etki yaratmaktadır. Dış etkilere adapte olma kabiliyetini geliştirerek hastalıklara karşı direncimizi artırmaktadır. Bu özelliği sayesinde aynı zamanda fiziksel, duygusal ve çevresel stresi rahatlatmak konusunda oldukça faydalıdır.

5. Aloe Vera bitkisi de sindirim kanalı üzerinde düzenleyici ve temizleyici bir etkiye sahip olduğu için kabız, ishal, reflü gibi hastalıklar üzerinde iyileştirici bir etkiye sahiptir ve sindirim sistemimiz için zararlı olan bakterilerden arınmamıza yardım etmektedir.

6. Aloe Vera, sindirim borusunu ve bağırsakları temizleyici bir etkiye sahip olduğu için vücudun toksik maddelerden arınması için önerilen en etkili ilaçlardan bir tanesidir.

7. Aloe Vera’nın jeli vücuda enjekte edildiğinde kırmızı kan hücrelerimizin oksijen taşıma ve yayma kapasitelerini artırdığı bilinmektedir. Bitki, ayrıca tansiyonun ve kan dolaşımının düzenlenmesinde ve kolesterolün düşürülmesinde yardımcı rol oynamaktadır.

8. Aloe Vera‘nın içinde bulunan polisakkaritler, bağışıklık sistemimizin virüslerle savaşmasında destekleyici rol üstlenmektedir. Ayrıca içinde bulunan antioksidanlar, vücudun yaşlanma sürecinde büyük rol oynayan dengesiz bileşiklerle savaşmasına yardımcı olmaktadır.

9. Cilt üzerindeki iyileştirici etkisi sebebiyle Aloe Vera, bugün kozmetik endüstrisi tarafından çokça tercih edilen bir bitkidir. Cilt yaralarının, yanıkların ve böcek ısırıklarının iyileşme sürecini hızlandıran bir etkiye sahiptir.

10. Bitkinin sindirim sistemi üzerindeki etkileri ve antioksidan özelliği, ikincil bir etki olarak zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Yani sindirim sisteminin düzenli çalışması ve vücudun toksik maddelerden arınması, bedeninizdeki yükü azaltarak enerjinizin artmasına olanak sağlamaktadır.

İrem Kosa

Araştırmayı, bilimi, okumayı ve yazmayı çok seviyorum. Hayatım boyunca bilim adına çalışmak istiyorum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir