BilimGenelMakalelerSağlık

Unutkanlık Nedenleri Nelerdir?

Google News Abone Ol

Çağımızın en belalı sağlık sorunlarından birisi unutkanlıktır. Birçok kişi gün içerisinde aklına gelen şeyi akşam vakti unuttuğunu belirtmektedir. Peki unutkanlığın sebebi nedir?

Unutkanlığın Sebepleri

Birçok uzmanın söylediğine göre stres ve depresyon unutkanlık düzeyini yakından etkiliyor.Gün içinde ya da yakın zamanda yaşadığınız olaylar odaklanırken sorun yaşamanıza ve haliyle unutkanlık probleminin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Buna karşın unutkanlığın sebepleri arasında yalnızca depresyon ve stres yok. Özellikle beyinde önemli görevleri olan vitaminlerin eksikliği de unutkanlık sorununun ortaya çıkmasına neden oluyor.

Halk arasında birçok kişinin unutkanlık sorunu yaşamasın sebebi, B12 vitaminin eksikliğidir. Bu vitaminin gerekli düzeylerde alınamaması, unutkanlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

Biraz önce de belirttiğimiz gibi unutkanlık depresyon ve stres gibi zihinsel sebeplerle kaynaklanabiliyor. Bunun yanı sıra fiziksel sebeplerle de kaynaklanamaz değil. Uzmanların söylediğine göre depresyonun kaynağı beyinde meydana gelen kanser veya çeşitli sorunlar da olabilmekte.

SerdarCR

Genetik ve biyomühendislik lisans mezunuyum. Aldığım eğitim fizik, kimya, biyoloji ve matematik ağırlıklıydı. Mühendislik fakültesi mezunu olduğundan dolayı analitik ve sonuç odaklı düşünce yapısına sahibim. Aldığım eğitim moleküler biyoloji, biyoteknoloji, mikrobiyoloji, genel ve organik kimya, tıbbi genetik ve mühendislik derslerini içermekteydi. Bu derslerde edindiğim teorik bilgileri yine bu derslerin laboratuvarlarında pekiştirme şansım oldu.Lisans hayatım boyunca birçok etkinlikte görev aldım. Bu etkinliklerden birinde konuşmacı olup PCR ve gelişim sürecini sundum. Başka bir etkinlikte ise bilgisayar alanındaki bilgilerim dahilinde teknik koordinatör ve tasarımcı olarak görev yaptım. Görev aldığım etkinlikler haricinde ikna kabiliyetine sahip olup Türkçe'yi iyi kullandığımı düşünmekteyim.Öğrenim hayatım devam ederken internette de çalışmalarım oldu. Bilim ve Tekno'nun kuruculuğunu yapıp yönetim görevini üstlenmekteyim. Ayrıca yine Bilim ve Tekno'da metin yazarlığı yaparak bu girişimi topluma yararlı olacak şekilde devam ettiriyorum. Yaklaşık 50 kişilik değerli ekibime liderlik yapmaktayım. Bunun yanı sıra ise özel bir firmada genetik mühendisi olarak satış departmanında çalışmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı