DMT (Dimetiltriptamin) Nedir?
DMT sentetik olarak ilk kez 1931 yılında üretilmiş daha sonra Güney Amerika yerlilerince şaman ayinlerinde geleneksel olarak kullanılan “ayahuasca” isimli içeceğin de saptanmıştır.
DMT insanda indoteliamin N-metiltransferaz enzimi tarafından pek çok dokuda in vivo sentezlenmektedir.
Yüzyıllardır süre gelen bir gizem. Her canlıda bulunan, özellikle insanlarda doğum ve ölüm anında oldukça fazla salgılanan, kimilerinin insanlığa paralel evrenlerin kapısını araladığını iddia ettiği DMT molekülü, kimileri için oldukça zararlı bir halüsonojen. İstisnasız tüm canlılarda bulunan bir maddedir. Yaşayan her canlı bir DMT salgılar ya da DMT ile yaşar. DMT’nin hallüsojenik etkilerininin ortaya konması ve endojen üretiminin de saptanmasıyla şizofreninin etiyolojisinde rol oynayabileceği ileri sürülmüştür.
DMT’nin Etkisi Nedir?
Vücudumuzda DMT epifiz bezinin tam olarak üst kısmında üretilir. İnsanda en çok doğum ve ölüm anında salgılanır ve insan bilinci üzerinde çok etkilidir. Öyle ki; ruhun vücuda girip çıkmasını sağlayan hormon olarak adlandırılır. DMT salgılanması uykuda azda olsa artış gösterir. Asıl önemli olan ise DMT salgılanmasının doğum ve ölüm anlarındaki artışıdır. Doğum sırasında hem annenin hem de bebeğin DMT salgılanması artar. DMT beyin bariyerinden aktif olarak taşınarak geçer.
Çok güzel bir pasaj olmuş elinize sağlık.