Zeytinburnu’na Uzay Gözlemevi Yapılıyor

İstanbul’un ilçelerinden Zeytinburnu‘na uzay gözlemevi yapılma kararı alındı. Zeytinburnu Belediyesi tarafından 2 bin 800 metre kare alan üzerine inşa edilecek olan Gençlik Merkezi‘nde bir adet “Uzay Gözlemevi” bulunacak.

Zeytin Burnu Belediyesi’nden Bilimsel Yatırımlar

Nüfus olarak oldukça zengin olan Zeytinburnu’nda 5 adet üniversite ve birçok lise yer almakta. Zeytin burnu belediyesinin gençlere yönelik yürüttüğü; kültürel, ekonomik, sportif ve bilimsel projelerin yanı sıra, Uzay Gözlemevi projesi ile bir yenisi daha eklendi.

Related Post

58’inci Bulvar Gökalp Mahallesi’ndeki inşaat çalışmaları hızla devam eden Zeytinburnu Gençlik Merkezi’ne (ZEYGEM) uzay gözlemevi yapmaya hazırlanan Zeytinburnu Belediyesi, öğrencilerin uzaydaki gelişmeleri daha yakından takip etmesini sağlayacak.

Zeytinburnu Gençlik Merkezi’nde Neler Var?

Zeytinburnu’nda hali hazırda çalışmaları devam eden gençlik merkezinin içerisinde kütüphane, atölye, münazara odalarının da oluşu çıtayı oldukça yükseltiyor. Bunlara ek olarak uzay gözlemevi yapılması da oldukça sevindirici bir haber.

Münazara odaları ile insanların birbirleri ile fikir alışverişinde bulunabilmesi hedefleniyor. Bunun dışında ilçede yaşamakta olan gençlerin sportif, kültürel ve bilimsel faaliyetlerde görevlere katılması ile kötü alışkanlıklardan uzak tutulması planlanıyor.

Gençlik Merkezi’nde öğrenciler, animasyon, grafik tasarım, tiyatro, hızlı okuma, piyano, keman, gitar, fotoğraf, kısa film ve yazarlık kurslarının yanı sıra dalış eğitimi, okçuluk, İngilizce ve robot yapımı gibi yaklaşık 40 atölyeden ücretsiz yararlanabiliyor.

SerdarCR: Genetik ve biyomühendislik lisans mezunuyum. Aldığım eğitim fizik, kimya, biyoloji ve matematik ağırlıklıydı. Mühendislik fakültesi mezunu olduğundan dolayı analitik ve sonuç odaklı düşünce yapısına sahibim. Aldığım eğitim moleküler biyoloji, biyoteknoloji, mikrobiyoloji, genel ve organik kimya, tıbbi genetik ve mühendislik derslerini içermekteydi. Bu derslerde edindiğim teorik bilgileri yine bu derslerin laboratuvarlarında pekiştirme şansım oldu. Lisans hayatım boyunca birçok etkinlikte görev aldım. Bu etkinliklerden birinde konuşmacı olup PCR ve gelişim sürecini sundum. Başka bir etkinlikte ise bilgisayar alanındaki bilgilerim dahilinde teknik koordinatör ve tasarımcı olarak görev yaptım. Görev aldığım etkinlikler haricinde ikna kabiliyetine sahip olup Türkçe'yi iyi kullandığımı düşünmekteyim. Öğrenim hayatım devam ederken internette de çalışmalarım oldu. Bilim ve Tekno'nun kuruculuğunu yapıp yönetim görevini üstlenmekteyim. Ayrıca yine Bilim ve Tekno'da metin yazarlığı yaparak bu girişimi topluma yararlı olacak şekilde devam ettiriyorum. Yaklaşık 50 kişilik değerli ekibime liderlik yapmaktayım. Bunun yanı sıra ise özel bir firmada genetik mühendisi olarak satış departmanında çalışmaktayım.
Benzer İçerikler