Bilim Adamları Yapay Beyin Üretti

Amerikalı bilim insanları, laboratuvar ortamında kök hücrelerden oluşan ve çalışan beyin üretmeyi amaçladıkları çalışmada başarılı sonuç elde etti. Araştırma sorumlularının aktarmış oldukları bilgilere göre, deney sonucunda yapay olan beyni çalıştırmayı başardılar.

Kök Hücrelerden Üretilen Yapay Beyinler

Daily Mail‘de yer alan habere göre, kök hücreler kullanılarak petri kabında üretilen beyinler, otizm ve epilepsi gibi nörolojik hastalıkların incelenmesinde ve araştırılmasında kolaylık sağlayacak.

Related Post

Harvard Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen bu çalışma, Ulusal Sağlık Enstitülerince finanse edildi ve Nature dergisinde yayınlandı.

Oldukça hayret ve bir o kadar da heyecan uyandıran bu bilimsel çalışmanın ilerde birçok nörolojik hastalığın tanısında ve teşhisinde kolaylık sağlayacak ve yapılan araştırmalara kolaylık sağlayarak tedavilerinin de bir o kadar hızlı bulunacağı tahmin ediliyor. Bilim insanları bu çalışmayı, Frankenstein’a doğru atılmış bir adım olarak nitelendiriyor. Bilim insanları İlerleyen zamanlarda, laboratuvar ortamında tüm insan vücudunu üretebileceklerine inanıyorlar.

SerdarCR: Genetik ve biyomühendislik lisans mezunuyum. Aldığım eğitim fizik, kimya, biyoloji ve matematik ağırlıklıydı. Mühendislik fakültesi mezunu olduğundan dolayı analitik ve sonuç odaklı düşünce yapısına sahibim. Aldığım eğitim moleküler biyoloji, biyoteknoloji, mikrobiyoloji, genel ve organik kimya, tıbbi genetik ve mühendislik derslerini içermekteydi. Bu derslerde edindiğim teorik bilgileri yine bu derslerin laboratuvarlarında pekiştirme şansım oldu. Lisans hayatım boyunca birçok etkinlikte görev aldım. Bu etkinliklerden birinde konuşmacı olup PCR ve gelişim sürecini sundum. Başka bir etkinlikte ise bilgisayar alanındaki bilgilerim dahilinde teknik koordinatör ve tasarımcı olarak görev yaptım. Görev aldığım etkinlikler haricinde ikna kabiliyetine sahip olup Türkçe'yi iyi kullandığımı düşünmekteyim. Öğrenim hayatım devam ederken internette de çalışmalarım oldu. Bilim ve Tekno'nun kuruculuğunu yapıp yönetim görevini üstlenmekteyim. Ayrıca yine Bilim ve Tekno'da metin yazarlığı yaparak bu girişimi topluma yararlı olacak şekilde devam ettiriyorum. Yaklaşık 50 kişilik değerli ekibime liderlik yapmaktayım. Bunun yanı sıra ise özel bir firmada genetik mühendisi olarak satış departmanında çalışmaktayım.
Benzer İçerikler