BilimGenelSağlıkTeknoloji

Hedefe Yönelik Akıllı İlaçlar

Google News Abone Ol

Doğrudan kanser hücrelerini öldüren “akıllı ilaçlar” ile özellikle akciğer, lösemi, kalın bağırsak kanserinde yaşam süresi uzadı. Kanserde kemoterapi yani ilaç tedavisinin hastaların psikolojisini de etkileyen olumsuz yan etkileri, günümüzde kullanılan hedefe yönelik akıllı ilaçlar sayesinde azalıyor.Hastaya özel tedavi prensibi ile pek çok kanser türünde kullanabilen ilaçlar, kanserli hücreyi hedefleyici özelliği sayesinde sağlıklı hücrelere neredeyse zarar vermiyor. Saç ve kaş dökülmesi gibi yan etkileri minimum seviyede olan akıllı ilaçlar, hastaların yaşam kalitesini de artırıyor.

Akıllı İlaç Kullanımı Nedir?                                

Akıllı ilaç son derece ciddi hastalıklarla mücadele sürecinde, savunma mekanizmanızı artırarak, hastalıklara karşı vücudu daha dirençli hale getiriyor. Akıllı ilaç amaca ve hedefe yönelik çalışarak sağlıklı hücreleri dokunmuyor. Kişiye özgü teknikler kullanılarak, hastalığın iyileşme sürecindeki sancıları azaltıyor. Hastalara yeni bir umut ışığı getiren, sancılı süreçler de daha dirençli olmalarını sağlayan ve hastalığı tedavi edileceği konusunda doğru beklentilerle, yaşam sürecini daha kaliteli hale getiriyor. Özellikle ağır hastalıklar olan kanser, AIDS gibi hayat kalitesini düşüren ve yaşama isteğini kırıp umutları azaltan tehlikeli hastalıkların tedavisine yakılan bir umut ışığı görevi görüyor. Yıllardır bu hastalıkların tedavi süreci oldukça sancılı geçmesi, gündelik hayatı da sekteye uğratıyor. Hayat kalitesini oldukça düşüren sevimsiz hastalıkları yenebilmek, bu mücadeleden galip çıkmak adına akıllı ilaçlar çözüm getiriyor. Tamamen iyileşme odaklı çalışan akıllı ilaçlar, direk olarak iyileşme sürecine odaklanıyor ve kötü sonuçları düşünme yetisini ortadan kaldırıyor. Yaşadığınız hastalıkların yan etkileri oldukça üzücü olarak, iş ve sosyal hayatı olumsuz etkiliyor. Yaşama sevincinizi artırıyor, daha pozitif bakmanıza olanak tanıyor, kendinizle barışık şekilde güvenerek ve iyileşmeye inanarak pozitif düşünceleri davet ediyor.

Akıllı İlaçlar Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Akıllı ilaçlar kemik kanseri, astım, AIDS, alzhemier ve kansızlık tedavilerinde büyük başarıya imza atacaklar. Sadece hedef bölgeye kilitlenecek, tamamen sağlık odaklı çalışacak olan akıllı ilaçlar, hastalıkları tedavi konusunda yeni bir devrim yaratacaklar. Daha etkin bir tedavi biçimi olarak çok kapsamlı bir sürecin başlangıcını sunuyor. Tümörlerin yapısına göre farklı tedavi ilkeleri geliştiren ve ilerlemiş olan hastalıklara umut ışığı saçıyor. Kanser hastalıklarının tedavisi sınırlı olmakla beraber, oldukça sancılı bir süreci beraberinde getiriyor. Fakat insanların genetik yapısında oluşan farklılaşmayı tamamen kişisel algılayarak kişiye göre tedavi sistemi sağlayarak, başarısını taçlandırıyor.

Kanser Tedavisinde Akıllı İlaç

Akıllı ilaç hayatın getirdiği kötü sürprizlerden olan kanser ve AIDS hastalıklarının mücadelesinde vücudunuza destek sağlar. Kanserli hücreleri hedefleyen ve onların etkilerini azaltarak tamamen iyileşmeye odaklanan etkili ilaç olarak görevini yapıyor. İnsanlar için umut kaynağı olan ve yama kalitesini, yüzde yüz artıran akıllı ilaç, savunma mekanizmasını artırarak vücudun antikorları taklit edilmektedir. Bilim adamlarının bu konudaki keşifleri, insan vücudunun tek savunma sisteminin yeni kendisi olduğudur. Özellikle kanser ilaçları kullanımı sırasında vücut olumsuz tepkiler vererek, savunma mekanizmasını büyük ölçüde düşürüyor. Sadece hedefe yönelen akıllı ilaçlar sayesinde, sağlıklı hücreler zarar görmeyerek, tedavi süreciniz de olumlu sonuçlara gitme yolu hız kazanıyor. Devrim niteliği taşıyan akıllı ilaçlar, hastalık süresinde kişilerin hayatına kaldıkları yerden devam etmelerini sağlayarak, bir ilke imza atıyorlar. Kanser hastalığının tedavisi sırasında kanserli hücrelerin yok edilmesi sağlanırken, sağlık hücrelerinde yok olması kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle saçlar dökülüyor, vücut direnci kırılıyor, gündelik hayat kalitesi düşerek kişileri olumsuz etkileriyle baş başa bırakıyor. Fakat akıllı moleküller sadece kanser hücreleri odaklı çalışıyor ve amacına ulaşarak, sağlıklı hücrelerin ölmesine izin vermiyor.

Şule Kıyar

Konya da yaşamaktayım.Doğum tarihim 12.12.1997.Necmettin Erbakan Üniversitesi Biyoteknoloji Bölümü öğrencisiyim.Laboratuvar ortamlarına ve sağlık alanlarına çok meraklıyım.Gelişimde mantığı ön planda tutan ayrıca Canan DAGDEVİREN hayranıyım.Beni instagram sayfamdan takip edebilirsiniz :@sulekyr

4 Yorum

  1. Hedefe Yönelik Akıllı İlaçlar teknolojinin ne kadar ilerlediğini gösteren bir şey

    1. Kesinlikle öyle bilim ve teknoloji her zaman değişen bir içeriğe sahip bir konumda.Bu en çokta bilimsellik açısından çok önemli.Bize katıldığınız ve yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz:)

  2. Akıllı ilaçlar ile ilgili bir araştırma ödevim vardı. İşime yarayacak bilgiler, teşekkür ederim. ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir