BilimGenelMakaleler

Stephen Hawking’in Son Makalesi

Google News Abone Ol

Stephan Hawking, yaşadığı dönemde dünyaya güzel miraslar bırakan bir bilim insanıydı. Genç yaşta yakalandığı ALS hastalığı teşhisi konduğunda ömrünün birkaç sene olacağı söylenmişti ancak o yaşamaya devam etti ve çalışmaktan hiç vazgeçmedi. Çünkü “Hayat varsa; umut da var demektir.

Stephan Hawking’in Hayatı

Hayatını çalışmaya ve bilimi geliştirmeye adayan ve dünyanın en zeki insanları arasında gösterilen Stephan Hawking’in hayatı hakkında ayrıntılı bir makalemiz sitemizde mevcut. Stephan Hawkin’in kim olduğunu ayrıntıları ile öğrenmek ve hayatı hakkında bilgi edinmek için, öncelikle sizi buradaki makalemizi okumaya davet ediyorum.

stephan hawking uzayUzay ve Dünyamız

Stephan Hawking yaşamı boyunca kendini uzay ve bilim alanında geliştirmeye adamış bir insandır. Uzaya olan büyük ilgisi kimilerine göre imkansız sayılabilecek bir hayali olan “Uzaya Gitme”yi başarmış bir insandır. ALS hastası olan Hawking onun için zor olan bu hayali gerçekleştirerek, umudun varlığını tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Stephan Hawking, üzerinde yaşadığımız Dünya’yı ve onun da içinde yer aldığı evreni anlamak için birçok araştırma yapmış ve bunları makale haline getirerek yayınlamıştır. Yayınladığı birçok makalenin haricinde günümüzde kabul gören birçok teorisi mevcuttur.

Ölmeden önce yazmış olduğu son makale olan “Çoklu Evren” birçok kişi tarafından hayranlıkla ve merakla okunmuştur. 76 yaşında hayata gözlerini yuman İngiliz fizik profesörü Hawking, Çoklu Evren ile ilgili makalesinde evren ile ilgili birçok konuya ışık tutuyor.

Yeni yayımlanan makaledeki teori, Hawking ile ABD’li fizikçi James Hartle’ın 1980li yıllarda yayımlanan makalesini, sicim kuramında kullanılan daha güçlü, modern matematik teknikleriyle güncellenmiş olarak sunuyor. Hawking’in Cambridge Üniversitesi’nden meslektaşı Malcolm Perry, “Stephen bu makalenin en gurur duyduğu çalışma alanı olduğunu söylerdi” diyor.

SerdarCR

Genetik ve biyomühendislik lisans mezunuyum. Aldığım eğitim fizik, kimya, biyoloji ve matematik ağırlıklıydı. Mühendislik fakültesi mezunu olduğundan dolayı analitik ve sonuç odaklı düşünce yapısına sahibim. Aldığım eğitim moleküler biyoloji, biyoteknoloji, mikrobiyoloji, genel ve organik kimya, tıbbi genetik ve mühendislik derslerini içermekteydi. Bu derslerde edindiğim teorik bilgileri yine bu derslerin laboratuvarlarında pekiştirme şansım oldu.Lisans hayatım boyunca birçok etkinlikte görev aldım. Bu etkinliklerden birinde konuşmacı olup PCR ve gelişim sürecini sundum. Başka bir etkinlikte ise bilgisayar alanındaki bilgilerim dahilinde teknik koordinatör ve tasarımcı olarak görev yaptım. Görev aldığım etkinlikler haricinde ikna kabiliyetine sahip olup Türkçe'yi iyi kullandığımı düşünmekteyim.Öğrenim hayatım devam ederken internette de çalışmalarım oldu. Bilim ve Tekno'nun kuruculuğunu yapıp yönetim görevini üstlenmekteyim. Ayrıca yine Bilim ve Tekno'da metin yazarlığı yaparak bu girişimi topluma yararlı olacak şekilde devam ettiriyorum. Yaklaşık 50 kişilik değerli ekibime liderlik yapmaktayım. Bunun yanı sıra ise özel bir firmada genetik mühendisi olarak satış departmanında çalışmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir