GenelHaberTeknoloji

Toyota Uçan Araba Yapıyor

Google News Abone Ol

Günümüzde bir çok araç üreticisi yenilebilir enerji kaynaklarına yönelmek için elektrikli araçların üretimine ağırlık verirken, bir taraftan da ulaşımı hızlandıracak yollar aranmaktadır.  Tesla’nın uzun zamandır elektrikli araç ürettiği ve daha sonrasında Mercedes-Benz gibi bazı firmaların da bu yarışa dahil olarak elektrikli araç üretmeye başladıkları günümüz şartlarında yenilenebilir enerjinin yanı sıra, hızlı ulaşım sağlayan araçlar da oldukça rağbet görmekte…

Japon devi Toyota, haziran ayının başlarında yaklaşık 385.000 dolarlık bütçe yatırdığı Cartivator projesi uçan araba üzerinde çalışmakta. Japon araba üreticisi Toyota’nın, 2020 yılında Tokyo’da düzenlenecek olan olimpiyatlarda, Olimpiyat  Ateşi’ni uçan arabalarla yakmayı amaçladığı söyleniyor. Buradan da Toyota’nın uçan araba teknolojisini ne kadar geliştirdiğini anlayabiliyoruz. 2020 olimpiyatlarının yakın olduğu gibi uçan araba teknolojisi de oldukça yakın görünüyor.

Çıkan haberler, projeye birçok mühendisin gönüllü olduğu ve bu mühendislerin oldukça genç olduğu yönünde.Bununla birlikte, Cartivator, Toyota dışında bir çok Japon markasından finansal destek alıyor ve bu projeyi destekleyen şirketler arasında Fujitsu gibi markalarda bulunuyor.

SerdarCR

Genetik ve biyomühendislik lisans mezunuyum. Aldığım eğitim fizik, kimya, biyoloji ve matematik ağırlıklıydı. Mühendislik fakültesi mezunu olduğundan dolayı analitik ve sonuç odaklı düşünce yapısına sahibim. Aldığım eğitim moleküler biyoloji, biyoteknoloji, mikrobiyoloji, genel ve organik kimya, tıbbi genetik ve mühendislik derslerini içermekteydi. Bu derslerde edindiğim teorik bilgileri yine bu derslerin laboratuvarlarında pekiştirme şansım oldu.Lisans hayatım boyunca birçok etkinlikte görev aldım. Bu etkinliklerden birinde konuşmacı olup PCR ve gelişim sürecini sundum. Başka bir etkinlikte ise bilgisayar alanındaki bilgilerim dahilinde teknik koordinatör ve tasarımcı olarak görev yaptım. Görev aldığım etkinlikler haricinde ikna kabiliyetine sahip olup Türkçe'yi iyi kullandığımı düşünmekteyim.Öğrenim hayatım devam ederken internette de çalışmalarım oldu. Bilim ve Tekno'nun kuruculuğunu yapıp yönetim görevini üstlenmekteyim. Ayrıca yine Bilim ve Tekno'da metin yazarlığı yaparak bu girişimi topluma yararlı olacak şekilde devam ettiriyorum. Yaklaşık 50 kişilik değerli ekibime liderlik yapmaktayım. Bunun yanı sıra ise özel bir firmada genetik mühendisi olarak satış departmanında çalışmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir