Neden Hızlı Acıkırız?
Bunun birçok sebebi olabilir. Stres, uykusuzluk, hızlı yemek yemek, besinleri çiğnemeden yutmak, karbonhidrat ağırlıklı beslenmek, glisemik indeksi yüksek besinler tüketmek, lifsiz ve posasız besinleri gereğinden fazla tercih etmek hızlı acıkmanın başlıca nedenlerindendir. Bununla birlikte hipoglisemi, hipertiroidi gibi bazı kronik hastalıklarda aç hissetmeye yol açabilir.
Bu Besinleri Öğünlerinize Ekleyerek Tok Kalma Sürenizi Arttırabilirsiniz
Kahvaltı
Öncelikle günün ilk öğünü olan kahvaltıdan başlayabiliriz. Kahvaltı gün boyunca bizi dinç ve tok tutacak en önemli öğündür. En başta kahvaltıyı atlamamaya özen göstermeliyiz. Bunun yanında kahvaltımıza yumurta, yulaf, çiğ sebze, peynir ve taze meyve eklemek tok kalma sürecinde bize oldukça yardımcı olacaktır. İçlerinde bulunan zengin lif ve protein hızlı acıkmaya karşı en dirençli savaşçılardandır.
Ara Öğünler
Yağlı tohumlar ve sağlıklı yağlardan faydalanmak için en uygun öğündür. Hindistan cevizi yağı MCT denilen orta zincirli yağ asitleri içerir. MCT’ler sindirilmeden ince bağırsaktan direk emilerek keton cisimciklerine dönüşür. Keton cisimcikleri ise iştah kesici etkiye sahiptirler. Ara öğünlerimizde sade kahvemize hindistan cevizi yağı ekleyerek tok kalma süremizi arttırabiliriz.
Öğle ve Akşam Yemeği
Bu öğünlerde lif ve protein içeriği yüksek besinler tüketmeye özen gösterin. Ana yemeğinizin yanına 1 kase yoğurt ya da salata eklemeyi ihmal etmeyin. Salatalarınıza ise yüksek protein içeriğine sahip kinoa ekleyerek tokluk hissini arttırabilirsiniz. Ayrıca kinoa gluten içermediğinden çölyak hastaları için önemli bir besin kaynağıdır. Tükettiğiniz ekmekleri ise tam buğday olanlardan tercih edin.
Merhaba Buket Hanım bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?