CanlılarGenelHayvanlarMakaleler

Pabuç Gagalı Nedir?

Google News Abone Ol

Pabuç Gagalı; pelikansılar takımında bulunan bir kuş türüdür. Adını büyük ve ayakkabıya benzeyen gagasından almaktadır. Oldukça ilginç olmasına karşın, pek fazla bilinen bir tür değildir. Leyleğe benzeyen oldukça büyük bir kuştur. Boyutları hiç de küçümsenecek kadar değildir. Sadece gagalarının boyutu bir şaşırtacak derecede büyüktür.

Pabuç Gagalı Ve Özellikleri

Ortalama olarak 110 ila 140 cm gaga boyutuna sahip olan bu kuşun, 152 cm gaga boyuna sahip olan bireylerine de rastlanmıştır. Ağırlıkları ise, 4 ile 7 kilogram arasında değişmektedir. Ortalama olarak erkekleri 5.6 kilogram kadarken, dişileri 4.9 kilo gram kadardır. Erişkinleri genelde gri tüyler taşırken, genç bireyleri genel olarak kahverengi ve tonları tüy taşımaktadır. 230 ila 260 cm kanat açıklığına sahip bu kuşlar oldukça iyi uçmaktadır.

Ortalama olarak dakikada 150 defa kanat çırparlar. Bu türün en belirgin özelliği, saman sarısı rengindeki büyük gagaya sahip olmasıdır. Gagasının keskin kenarları, yakaladığı avının kafasını kolaylıkla koparmasına yardımcı olur. Pelikanlar gibi pabuç gagalının da üst gagası gemi omurgası şeklinde ve ucu da oldukça sivridir.

Pabuç gagalıların bacakları oldukça uzundur. Tarsus uzunluğu 21,7 ila 25,5 cm. arasındadır. Çoğunlukla, Afrika’nın tropikal doğu bölgesinde, Sudan’dan Zambiya’ya kadar büyük bataklıklarda yaşamaktadırlar.

SerdarCR

Genetik ve biyomühendislik lisans mezunuyum. Aldığım eğitim fizik, kimya, biyoloji ve matematik ağırlıklıydı. Mühendislik fakültesi mezunu olduğundan dolayı analitik ve sonuç odaklı düşünce yapısına sahibim. Aldığım eğitim moleküler biyoloji, biyoteknoloji, mikrobiyoloji, genel ve organik kimya, tıbbi genetik ve mühendislik derslerini içermekteydi. Bu derslerde edindiğim teorik bilgileri yine bu derslerin laboratuvarlarında pekiştirme şansım oldu.Lisans hayatım boyunca birçok etkinlikte görev aldım. Bu etkinliklerden birinde konuşmacı olup PCR ve gelişim sürecini sundum. Başka bir etkinlikte ise bilgisayar alanındaki bilgilerim dahilinde teknik koordinatör ve tasarımcı olarak görev yaptım. Görev aldığım etkinlikler haricinde ikna kabiliyetine sahip olup Türkçe'yi iyi kullandığımı düşünmekteyim.Öğrenim hayatım devam ederken internette de çalışmalarım oldu. Bilim ve Tekno'nun kuruculuğunu yapıp yönetim görevini üstlenmekteyim. Ayrıca yine Bilim ve Tekno'da metin yazarlığı yaparak bu girişimi topluma yararlı olacak şekilde devam ettiriyorum. Yaklaşık 50 kişilik değerli ekibime liderlik yapmaktayım. Bunun yanı sıra ise özel bir firmada genetik mühendisi olarak satış departmanında çalışmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir