Neden Yazılım Bu Kadar Önemli?

Her zaman yazılarımda bahsettiğim şey yazılım ve yazılımın önemi idi. Peki neden bu kadar yazılımdan bahsediyorum?

Bunun cevabına teknolojiyi takip eden araştıran herkesin rahatlıkla ulaşabileceğini düşünüyorum.Benim açıklamam ise tamamen yaşadığım hayattan kullandığımız araç gereçlerden olacak.İlk başta telefon ile başlamak istiyorum: Kullandığınız telefon Android ya da  IOS olsa da o telefonu tasarlayan yazılım mühendisleri yıllarını o ürünü çıkarmak için vermiştir.Tabi ki devamında kullandığımız bilgisayarlar tamamen baştan aşağı yazılım programlamanın şaheseri bir ürün. Hepimizin alışveriş yaptığı siteler tasarımcıların HTML, CSSJava Script programları sayesinde yazdığı kodlar sayesinde olmaktadır. Dünya devi şirketler olan Iphone, Amazon, Facebook, Yahoo, Google gibi şirketlerde çalışan binlerce mühendis yazdıkları kodlarla birlikye yeni kolaylıklar ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Sadece bunlarla sınır değil tabi ki yazılım dünyası.Tıp sektöründe kullanılan birçok teknolojik alet; Ultrasyon Cihazı,Tomografi, Excimer lazer,Röntgen cihazı ve daha bir sürü ekleyebileceğimiz alet bilgisayarda yazılan kodların sonucu olarak kullanılmaktadır.Son olarak ise savunma sanayisi.İnsansız hava araçlarında ,bazı menzilli silahlarda ,ağır araçlarda ve yine sayamadığımız birçok askeri araçlarda da  yazılımın etkisi görülmektedir.

Related Post

Sonuç olarak yukarıda bahsettiklerimden yola çıkarak ya bilime teknolojiye yazılıma gereken önemi vererek her alanda güçlü oluruz yada dünyada olup bitenlerden bir haber olarak sönük bir hayat yaşamaya devam ederiz.

Emin Bilir: Her zaman bilim ve teknolojinin ışığında yeni arayışlar ? Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Benzer İçerikler