GenelHaberTeknoloji

Levi’s ve Google Akıllı Ceket Üretiyor

Google News Abone Ol

Levi’s ve Google birlikte çalışarak akıllı ceket üretti. Levi’s ve Google, geçen yıl iş birliğine gitti ve bu iş birliği meyvelerini yavaş yavaş vermeye başladı. Bu yeni akıllı ceket de bu meyvelerden biri ki, oldukça iddialı duruyor. Bu ceket özellikle bisiklet üzerinde çalışanlar için üretilirken, bilek kısmında yer alan eklentiler ve özel kumaşı sayesinde akıllı telefonları yönetme imkanı sağlıyor.

Akıllı Ceketler Yolda

Sonbaharda çıkması beklenen ceket oldukça kullanışlı özelliklere sahip ve bu nedenle özellikle bisiklet ile seyahat yapan kullanıcısı için bir vazgeçilmez olacak. Çünkü bu ceket, tek bir dokunuşla arayan kişiye cevap vermeyi, yol tarifi almayı ve müzik değiştirebilmeyi telefona dokunmadan mümkün hale getiriyor. Bu da, oldukça güvenli ve eğlenceli bir bisiklet sürme deneyimi yaşatıyor. Aynı zamanda 2 güne kadar pil ömrüne sahip.

Analiz firması International Data Corporation‘ın araştırma analisti Jitesh Ubrani, “Akıllı saatlerin bir zamanlar başı çekmesi beklenirken, artık akıllı giysiler daha üstün durumda.” ifadesinde bulundu.

Şimdilik sadece Amerika’da satışa sunulması beklenen ceket için piyasa ederi 350 dolar olarak belirlendi.

SerdarCR

Genetik ve biyomühendislik lisans mezunuyum. Aldığım eğitim fizik, kimya, biyoloji ve matematik ağırlıklıydı. Mühendislik fakültesi mezunu olduğundan dolayı analitik ve sonuç odaklı düşünce yapısına sahibim. Aldığım eğitim moleküler biyoloji, biyoteknoloji, mikrobiyoloji, genel ve organik kimya, tıbbi genetik ve mühendislik derslerini içermekteydi. Bu derslerde edindiğim teorik bilgileri yine bu derslerin laboratuvarlarında pekiştirme şansım oldu.Lisans hayatım boyunca birçok etkinlikte görev aldım. Bu etkinliklerden birinde konuşmacı olup PCR ve gelişim sürecini sundum. Başka bir etkinlikte ise bilgisayar alanındaki bilgilerim dahilinde teknik koordinatör ve tasarımcı olarak görev yaptım. Görev aldığım etkinlikler haricinde ikna kabiliyetine sahip olup Türkçe'yi iyi kullandığımı düşünmekteyim.Öğrenim hayatım devam ederken internette de çalışmalarım oldu. Bilim ve Tekno'nun kuruculuğunu yapıp yönetim görevini üstlenmekteyim. Ayrıca yine Bilim ve Tekno'da metin yazarlığı yaparak bu girişimi topluma yararlı olacak şekilde devam ettiriyorum. Yaklaşık 50 kişilik değerli ekibime liderlik yapmaktayım. Bunun yanı sıra ise özel bir firmada genetik mühendisi olarak satış departmanında çalışmaktayım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir