BilimGenelHaber

İlk İnsanın Görüntüsü

Google News Abone Ol

Şimdiye kadar elde edilen verilere göre kabul edilen ve insana en yakın tür olarak betimlenen Lucy‘nin yakın akrabası olan Australopithecus anamensi türüne ait bir erkek kafatası bulundu. Bu arkeolojik buluş, en ilkel insan türü hakkında bilim insanlarına ilham verdi.

Australopithecus anamensi Fosili Bulundu

Etiyopya’da yapılan bir kazı sonucunda bozulmadan kalmayı başarmış bir Australopithecus anamensi kafatası bulundu. Paleoantropolog Yohannes Haile-Selassie ve bir çoban tarafından tesadüfi bulunan 3.2 milyon yıllık fosil, bilim insanları için oldukça umut verici. Umut verici olan şey ise bulgulardan elde edilen sonuç ile en ilkel insan modellenebilecek.

Paleoantropolog Yohannes Haile-Selassie, düşüncelerini ifade ederken; “Daha önce çok fazla kranyal fosil gördüm, ancak bu daha önce hiç görmediğim bir şeydi.” diyerek şaşkınlığını ve heyecanını dile getirdi. Uzmanlar, olağanüstü fosilin, atalarımızın dik durmanın etkili yollarını yeni geliştirdiği bir dönemde insanların evrim ağacının dallarını yeniden tanımlamaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

Bulunan kafatası fosilinin hangi türe ait olduğunu tespit etmek neredeyse 3.5 yıl sürdü. 3.5 yılın sonunda tespiti yapılan tür Australopithecus anamensi olarak literatüre geçti. Bilim insanları ayrıca fosilden elde edilen sonuçlarda insan türünün iki ayak üstünde yürümeye başlaması hakkında da önemli fikirler verdiğini belirtti.

Bilim insanları, 3.5 yıl önce 2016’da bulunan fosil sayesinde insan ırkının evriminin soy ağacı hakkında çok ilginç bilgiler edinebileceğimizi söylüyor. Paleoantropolog Yohannes Haile-Selassie, bulunan bu fosilden yola çıkarak canlının gelişmiş yanları olmasına rağmen oldukça ilkel bir yaşam sürdüğünü ifade ediyor.

SerdarCR

Genetik ve biyomühendislik lisans mezunuyum. Aldığım eğitim fizik, kimya, biyoloji ve matematik ağırlıklıydı. Mühendislik fakültesi mezunu olduğundan dolayı analitik ve sonuç odaklı düşünce yapısına sahibim. Aldığım eğitim moleküler biyoloji, biyoteknoloji, mikrobiyoloji, genel ve organik kimya, tıbbi genetik ve mühendislik derslerini içermekteydi. Bu derslerde edindiğim teorik bilgileri yine bu derslerin laboratuvarlarında pekiştirme şansım oldu.Lisans hayatım boyunca birçok etkinlikte görev aldım. Bu etkinliklerden birinde konuşmacı olup PCR ve gelişim sürecini sundum. Başka bir etkinlikte ise bilgisayar alanındaki bilgilerim dahilinde teknik koordinatör ve tasarımcı olarak görev yaptım. Görev aldığım etkinlikler haricinde ikna kabiliyetine sahip olup Türkçe'yi iyi kullandığımı düşünmekteyim.Öğrenim hayatım devam ederken internette de çalışmalarım oldu. Bilim ve Tekno'nun kuruculuğunu yapıp yönetim görevini üstlenmekteyim. Ayrıca yine Bilim ve Tekno'da metin yazarlığı yaparak bu girişimi topluma yararlı olacak şekilde devam ettiriyorum. Yaklaşık 50 kişilik değerli ekibime liderlik yapmaktayım. Bunun yanı sıra ise özel bir firmada genetik mühendisi olarak satış departmanında çalışmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir