GenelHaberTeknoloji

Google’a Türk Rakip Geliyoo

Google News Abone Ol

Yerli Arama Motoru Geliyoo

Google’a Türk rakip “Geliyoo“… Türkiye’nin de artık arama motoru var. Geliyoo adındaki milli arama motorumuzun tamamı, Türk mühendisler tarafından oluşturuldu. Hatta an itibari ile test yayınına başlamış durumda. Yani Geliyoo arama sonuçlarını çalkalamaya başladı bile.

Türkiye’nin yazılım alanındaki gelişmelerinden biri olan geliyoo.com Türkiye’nin de yazılım maratonuna dahil olduğunun bir göstergesi olmuş durumda. Geliyoo, Türkiye’de olduğu kadar, diğer milletler arasında da isminden söz ettirmeye başlamış bir arama motoru durumunda.

Geliyoo, ODTÜ bilgisayar mühendisliği mezunu Buray Savaş Anıl ve Texas Tech Üniversitesi‘nde master öğrencisi olan Fatih Arslan tarafından 2010 yılında kurulmuş bir şirkettir. Şirket çalışanlarının tamamı Türk mühendislerinden oluşmaktadır. Sloganları ise “yeni bir teknoloji Geliyoo, Türkiye’nin arama motoru Geliyoo.” dur.

Geliyoo Ödüle Doymuyor

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen 2011 Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm yarışmasında Geliyoo Arama Motoru, halk oylaması ve dalında uzman jüri üyelerince “e-iletişim” kategorisinde 2.lik , e-innovasyon, e-girişimcilik kategorisinde 3.lük ödüllerine layık görülmüştür.

Geliyoo şirketi kendi arama motorunu geliştirerek, Geliyoo Spider olarak dünya genelinde veri toplamaya 2012 yılında başlamıştır. Geliyoo arama motoru sitemap, sayfa indexleme teknolojisi, hata ayıklama kodu, site ve url analizi, url kısaltma teknolojisi, veri toplama ve veri analizi gibi özellikleri dışında, yüksek güvenlik, gerçek zamanlı kötü kelime filtresi, Türkçe özel karakter konfigürasyonu ve uyumu, Windows-1254 ISO-8859-9 karakter uyumu, Windows, Linux, Mac OS ve Oracle işletim sistemleri konfigirasyonu gibi özellikleri de bünyesinde barındırmaktadır.

SerdarCR

Genetik ve biyomühendislik lisans mezunuyum. Aldığım eğitim fizik, kimya, biyoloji ve matematik ağırlıklıydı. Mühendislik fakültesi mezunu olduğundan dolayı analitik ve sonuç odaklı düşünce yapısına sahibim. Aldığım eğitim moleküler biyoloji, biyoteknoloji, mikrobiyoloji, genel ve organik kimya, tıbbi genetik ve mühendislik derslerini içermekteydi. Bu derslerde edindiğim teorik bilgileri yine bu derslerin laboratuvarlarında pekiştirme şansım oldu.Lisans hayatım boyunca birçok etkinlikte görev aldım. Bu etkinliklerden birinde konuşmacı olup PCR ve gelişim sürecini sundum. Başka bir etkinlikte ise bilgisayar alanındaki bilgilerim dahilinde teknik koordinatör ve tasarımcı olarak görev yaptım. Görev aldığım etkinlikler haricinde ikna kabiliyetine sahip olup Türkçe'yi iyi kullandığımı düşünmekteyim.Öğrenim hayatım devam ederken internette de çalışmalarım oldu. Bilim ve Tekno'nun kuruculuğunu yapıp yönetim görevini üstlenmekteyim. Ayrıca yine Bilim ve Tekno'da metin yazarlığı yaparak bu girişimi topluma yararlı olacak şekilde devam ettiriyorum. Yaklaşık 50 kişilik değerli ekibime liderlik yapmaktayım. Bunun yanı sıra ise özel bir firmada genetik mühendisi olarak satış departmanında çalışmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir