Gen Mutasyonu Sayesinde Acı Hissedilmiyor

Acı Hissi Ve Genetik İlişkisi

University College London‘ da çalışan bir araştırma görevlisi  başlangıçta hafif bir ağrı hissedilse de bu çabucak ortadan kalkıyor, Letizia kayak yaparken omzunu kırmasına rağmen, bunu farketmeden akşama kadar oyun oynadı ve omzunun kırık olmasını ancak yarın anlayabildiler diyerek bu ilginç durumu özetlemiş oldu.

Bu aile 3 kuşaktır gen mutasyonunu korumuş durumda. En büyük olan aile ferdi 78 yaşında bir kadın ve iki çocuğu ve onlarında çocuklarında bu gen bulunmakta. Bu aile üyelerinin hepsi hiç bir acıyı hissetmemekte ve yaralı olduklarının farkına varmamaktadır. Değerlendirmeye alınan ailede bir çok kırık ve çıkık kemik bulundu ancak acı hissetmedikleri ve bu sayede de fark etmedikleri belirlendi.

Related Post

İşte Acı Geni

Ekipler ,bu aile üyelerine bir kaç test uygulanarak, bunun hangi gen olduğunu bulma çalışmalarını başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda aile üyelerinin normal sinir hücresine sahip olduğu ancak ZFHX2 adlı bir genin mutasyon geçirdiğini tespit ettiler.

Ekip bu seferde fareler üzerinde deneyerek, farede bulunan bu geni sildiler. Ve sonuçlar hayret vericiydi, farelerde kuyruklarına yapılan basıncı hissetmiyorlardı, ancak ısı konusunda hala hassas davranıyorlardı. Ekip bu seferde farelerde bulunan geni mutasyona uğratarak, ailedeki ile aynı olmasını sağladı. Sonuçta görülen ısı hissetmede de fareler yeterli hassasiyeti gösteremedi.

Ekipler araştırmasını sürdürmekte ileride ağrı kesici sanayisinde yeni bir tür olabileceklerini umut ediyorlar.

Kübra Mutlu: SAKARYA, 05.03.1997 doğumluyum , Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Fen Bilimleri Öğretmenliği okudum, öğretmenim bilim,stem,eğitim,teknoloji konularına meraklıyım. Tanıdıkça seversin...
Benzer İçerikler