Akıllı telefonlarda metal plastik ve cam olmak üzere 3 malzeme kullanılmaktadır. Metaller çoğunlukla mikroelektronik kısımlarda kullanılmakla birlikte kasa kısmında da kullanılmaktadır. Aynı zamanda kasa kısımlarında polikarbonat isimli plastik malzeme de oldukça kullanılan ana malzemelerden birisidir.
Polikarbonat, karbon içeren, yüksek darbe direncine sahip bir termoplastiktir. Kalıplanmasından çeşitli ısıl işlemlerine kadar kolay imalata sahip bir malzemedir. Aynı zamanda birçok cam çeşidine göre ışık geçirgenliği iyidir. Ortalama olarak iyi sıcaklık direncine sahiptir ve esnekliği yüksektir. cam ve metale kıyaslandığında maliyet avantajı vardır. Polikarbonatların ısı iletkenliği alüminyum ve magnezyuma kıyaslandığında daha düşüktür. Gövdesi polikarbonat olan bir cihazın, iç kısımları daha sıcak olsa da gövdenin dış kısımları daha soğuktur. Kullanım için avantaj sağlasa da iç kısımların sıcak olması bizim için dezavantajdır.
Dokunmatik Ekranlar
Dokunmatik ekran imalatında alüminosilikat cam kullanılır. Alüminosilikat, alüminyum oksit ve silikondioksit karışımıdır. İçeriğinde %20’den fazla alümin bulunmasının yanı sıra, az miktarda kireç ve mayezi ile çok az miktarda alkali bulunmaktadır. İçerisinde bulunan alkali miktarı az olduğundan eritilmesi ve işlenmesi zordur. Yumuşama noktasının yüksek olmasından dolayı yanma tüpleri ve alevle temas eden ürünlerde kullanılır.
Bu camlar üretimde erimiş tuz içerisine konulur. Burada difüzyon gerçekleşerek sodyum iyonları camı terk eder ve daha büyük olan potasyum iyonları gelir. Bu olay camın dayanıklılığını arttırmak içindir. Cama dokunmatik özelliğini vermek için iletken ve şeffaf indiyum oksit katmanı camın üzerine kaplanır. Ekrandaki renkleri oluşturmak için az miktarda itriyum, praseodimyum, lantan, gadolinyum, terbiyum, disprosyum gibi nadir toprak elementleri kullanılır.